tisdag 5 maj 2009

Klubbresa till Hirtshals

Fjorton spelare och ledare var i år över i Danmark i samband med den traditionella Nordsjö Cup 24-26 april.

Det mesta var sig likt; bra väder, bra boende, härlig stämning i truppen, danskt gemyt, många matcher, samt som vanligt dåliga arrangemang...

Roligt att konstatera var att samtliga yngre spelare gick till A-slutspel i alla klasser de ställde upp i, så betyget kan inte bli annat än med beröm godkänt. Bland annat pressade Karl-Filip Bjerke Einarsson Sveriges bästa 99:a Simon Söderlund ordentligt i åttondelsfinalen. Karl-Filip är en talang, han kan med rätt träning ta ett stort steg kommande år.

Bäst av alla placerade sig Isac Weilöv som gick till final i 98-klassen där han tvingades lämna walk over i finalen p.g.a tidsbrist inför hemresan.

Viktor Jeanson drabbades av det undermåliga arrangemanget när han i vinnarläge i semifinalen i samma klass, efter att ha vunnit sina tre matcher från sextondelen och framåt, plötsligt fick sin match avbruten med motiveringen att det fanns en dansk spelare till i kvartsinal (!) som inte hade blivit utslagen av någon. Så i stället för att spela final befann sig Viktor återigen i en ny kvartsinal. Stressen blev stor eftersom färjan hem skulle gå och förlusten, efter bland annat en missad matchboll i avgörande set, kändes något snopen.

Både Isac och Viktor har ju ett år kvar i P10-klassen, så nästa år är förhoppningen att vi hinner spela färdigt och då skall vi visa danskarna var skåpet skall stå...

Även de något äldre spelarna, framförallt Rasmus Hagberg och Jonas Hallberg, gjorde ett par fina matcher och placerade sig bra i sina klasser.

Sammantaget var det ett glatt gäng som återvände till Göteborg i den sena söndagsnatten.

Nästa år är vi tillbaka igen!

Inga kommentarer: