fredag 15 januari 2010

Liverapport Warta - Österlen

Då är det dags för en ny spännande match i Pingisligan. Warta tar emot Österlen. Med 2 segrar i bagaget måste självförtroendet vara på topp hos våra lirare. Och senast slog vi Österlen i en TV4-sänd drabbning.

Först ut idag är Jiang Chang Hong - Andreas Ohlsson.

2-0 till Jiang. Bra! 4-2 nu, Jiang spelar bra och styr spelet. 6-4 nu, det går väldigt lätt i egen serve hittills. 8-6, långsamt tempo... 9-6 efter 2 snygga bh´s. 10-8 nu. Jiang har inte behövt göra så mycket för poängen... lite farligt... Men Warta vinner första med 11-9. 1-1 nu, finns tendenser i Jiangs spel när han blir alldeles för försiktig. Spelar han aggressivt är han ju grym! 5-1 till Warta, ser väl bra ut så långt... 7-2, ingen timeout? 9-3 nu, och Jiang har inte slappnat av. Bra lir! Chang Hong vinner, inget att snacka om någonstans i den matchen. Men det var kul med en match helt utan timeouter.

Nästa är Robert Nilsson - Hong Zhi Jian. Ni som såg TV4-matchen senast vet att det var knallhårt in på mållinjen, med Hong som vinnare. 2-2 så långt. 3-3 efter en bra snabb duell som robban vinner. Hong får 2 poäng på serven, har vi inte riktigt råd med... Men bra försvar av robban och vi har 5-5. 7-7 efter en vunnen poäng på plocken. Lovande! 7-9, poäng på serve igen... 8-9 är fel läge för en servemiss! Och Hong vinner setet med 11-8. Lite avvaktande spel, höjer Robban sig lite har han en hyfsad chans här. 4-1 till Hong och Pelle tar timeout. Tyvärr en riktigt dålig start på andra set. Bra boll som robban vinner till 2-5, och en till, 3-5. 4-6, där var Hong ute hos Korvgubben... Och 2 bra, snabba servar av Hong. 5-9 nu. Och Hong vinner setet med 11-6. Kunde blivit riktigt jämnt om Robban hade tagit servarna lite bättre.

Nästa match är Gummi - Peter Nilsson. Den på förhand klart intressantaste matchen hittills. Får hoppas att Gummi behåller sin förlustnolla (i Pingisligan för Warta) ett tag till. 2 riktigt bra dueller startar vi med, och peter vinner båda... 0-4 nu. 1-5 och Gummi har svårt att göra poäng. 1-7, inte riktigt den start man hoppades på... 2-11 och nisse gör ett riktigt bra set. Missar knappt en boll. Nu gäller det för Gummi att hitta lite luckor i det täta försvaret. 2 poäng av gummi direkt! Härligt. 4-2 och islänningen på golvet. Det slaget kunde blivit det snyggaste som gjorts i pingisligan... 5-5 nu. 5-7 efter 2 poäng direkt på serve. Timeout Warta. 5-9, Nisse är snabb. Men riktigt långsam mellan bollarna... 7-10 och timeout Österlen. 11-8 till Nisse och Österlen leder med 2-1. Nisse spelar bra och missar inte mycket. Gummi kommer inte åt och har svårt att göra poäng.

Paus nu. Sen har vi 2 matcher att vinna.

Kinesmatch nu. Jiang Chang Hong - Hong Zhi Jian. Här har vi goda chanser att kvittera lagmatchen. 3-2 till Chang Hong, snygg bh där! Hong verkar ha vässat serven, 2 poäng direkt redan. 6-3 till Hong, inte alls bra så långt. 5-7 nu. och 6-9. Chang Hong gör en bedrövlig match så långt. 11-6 till Hong. 3-0 till Chang, bra start! 6-0 nu, närklig match. 9-0. 10-0. 11-1 efter att Chang medvetet la en i nät vid 10-0... Härligt med en trumma på plats! 2-3 nu. Lite spänt... Inte mycket till spel, första öppningen vinner. 5-3 till Chang Hong, faktiskt en bra duell där! 6-4, riktigt tung bh där. Inte många som gör den bättre! 7-4 och timeout Österlen. 7-7 nu. 7-8 efter en fh miss av Chang i öppet läge. 2 missar efter senaste timeouten. Bättring nu! 7-9... 9-9 nu och Chang Hong har serven! Hong ser nervig ut... 11-9 till Chang Hong! Riktigt märklig match. Hong var inte vass sista bollarna.

Dubbel nu. Kunde blivit riktigt kul om Nilsson/Nilsson hade mött Nilsson/Nilsson. Men nu blir det bara 3 Nilssons, Warta spelar med Robert Nilsson/Gummi. Stefan Nilsson får hålla sig på bänken...

3-0 till Warta. 4-1 efter robbans bästa bh idag. I par med Gummi är faktiskt Robban en riktigt bra dubbellirare. 8-4 till Warta. 9-6 nu, ta denna nu! Nätboll Österlen, 9-7. Och nät in för Nisse, 10-9. Lite lång serve och Robban kommer på. Setseger Warta! 2-2 nu. 5-3 efter 2 poäng direkt på serve av robban. 5-5 efter 2 returer i nät av gummi. Sådär spel just nu... Bra duell då såklart! Timeout Österlen. Kantboll Österlen, 7-8. Som blir 8-8 efter en tung räddning av robban. Den trodde jag var körd... Och kantboll Warta. 10-8 efter en bra duell till. Och Warta vinner dubbeln med 11-8 i andra set.

Seger Warta. Det trodde jag inte vid 7-9 i Chang Hongs match...

Kan tillägga att Hong Zhi Jian får ett mycket välförtjänt gult kort. Det är inte riktigt ok att dra iväg racketen över hela hallen. Den satte sig i en av våra pappskivor som står bakom bortalaget. Tydligen fick han jobba lite för att få loss racket... Man tycker att pingis borde vara en ofarlig sport som åskådare... Det värsta jag sett i alla fall.

Fotnot: Kan inte hålla mig från att citera Jian Chang Hong efter hans match mot Andreas: "In tabletennis i kill him. In boxing I would have no chance..."

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gött! Ordna dubbelseger nu,tack! Mvh 2m Peter

Anonym sa...

Du sköter dig..;-)

Mandel sa...

underbar seger! bra jobbat gubbar!

Anonym sa...

Härligt!! De sköter sig.-Och du med,Torbjörn! Hälsa! Mvh 2m

Anonym sa...

Gott jobbat!!! Återigen en Kanoninsats i dubbel av Robban/Gummi. Nu tar vi Falken och Eslöv av bara farten.