måndag 14 februari 2011

Liverapport: Warta - Eslöv

Välkomna till en ny match i Exhuset!

Idag firar vi Alla Hjärtans Dag genom att ge våra nära och kära en seger mot Eslöv! Det måste ju gillas!?

Lagen är inlämnade och de matcher vi kommer få njuta av idag är:

Jiang, Chang Hong - Översjö, Mattias
Månsson, Magnus - Hui, Xu
Karlsson, Mattias - Stenberg, Mattias
Jiang, Chang Hong - Hui, Xu

Första matchen ut: Changen-Översjö. Det hade varit skönt med en bra start här!

Changen tar första set med 11-5. Det var hyfsat jämnt i inledningen av setet, sen tog changen över spelet rejält. Bra i egen serve framför allt. Fortsätt aggressivt nu changen!

Changen tar andra setet med 12-10 och vinner matchen med 2-0. Översjä spelade betydligt bättre i andra, samtidigt som changen inte var alls lika aktiv, vare sig i returer eller egen serve. Översjö hade setboll vid 10-9 (och egen serve) men changen krigar sig ur det och spelar bra på slutbollarna. Gött så. En bra start var precis vad vi behövde!

Nästa match nu är Månsson-Xh Hui. Månsson har inte direkt imponerat efter jul, men nu ställs han mot riktigt bra motstånd, det kan vara precis det han behöver för att få igång sitt spel.

11-2 till Xu i första. Att döma efter det setet så är dom två inte från samma planet. Xu började med 8 raka winners, ändå bjöd inte måns på något. Sen fick måns 2 på egen serve, 2-11...

7-6 till måns i andra, som blir 7-9 och pelle tar timeout. Måns spelar bättre, mycket bättre. Problemet är bara att kinesen känns bättre, mycket bättre. Lite flyt nu måns så tar du andra! Xu tar andra med 11-8. Han fick en nätboll på sista bollen, lite synd. Det kunde blivit lite spännande på slutet.

Mattias match nu, Karlsson mot Stenberg. 2 olika spelartyper brukar ju lova intressanta matcher, då borde detta bli riktigt intressant!

Intressant set, som sagt. Stenberg tar det med 11-9. Stenis började klart bäst och hade en ledning med 5-1, mandel tog över och hade 9-7 innan stenis avslutade med 4 raka. Riktigt kul att se 2 spelare som vinner sina poäng på så olika sätt.

Mandel börjar andra riktigt bra, har ledning med 7-2. Stenberg jobbar sig tillbaks till 5-7 när pelle tar timeout. Svängig match!

Mandel tar andra med 11-7! Bra timeout Pelle! Den behövdes, stenberg var på väg tillbaka. Nu lyckades mendel hålla undan och vinna andra set. Extremt ryckigt spel, serve eller inte verkar inte spela så stor roll.

3-3 i skilje, jämnt så det förslår. 5-3 till mandel och eslöv tar timeout. Han spelar avigt mandel, det gillar verkar inte stenberg gilla riktigt. Kom igen nu!

Mandel tar det med 11-8! Riktigt bra av mandel! Han spelade väldigt bra pingis i skilje. Mera sånt!

Till anonym på kommentarerna: Fråga på!

Changen börjar matchen vansinnigt bra och tar ledningen med 8-1. Xu kommer ikapp lite och har 5-8 när pelle tar timeout. Man skall inte förlora ett set när man spelar fantompingis och leder med 8-1. Eller?

8-5 blev 11-5 efter servemiss av Xu och en turboll av changen. Bra timeout igen pelle! Det setet behövde changen!

8-6 till warta i andra och eslöv tar timeout. Changen hade 6-4 och missade 2 knappt, och tog sedan 2 direkt på egen serve. Det är changen som bestämmer i matchen!

Changen tar det med 11-9! Starkt spelat! Changen hade 9-6 i andra, släppte till 9-9 och tog sedan 2 i rad i Xus serve. Härligt!

Dubbel nu! Robban & Måns - Axelqvist & Översjö.

Inga svarta strumpor i hagen idag, utom kanske hos domarna...

Eslöv tar första set med 11-9. Ledning hela vägen för eslöv, startade med 5-1 och warta kom aldrig ikapp. Eslöv kändes lite bättre hela setet.

Warta tar timeout vid 7-6 i andra, ledning 7-3 krympte till 7-6 och pelle tog sin timeout.

Eslöv tar dubbeln med 2-0 efter 11-8 i andra set. Det var ingen vidare dubbelinsats av killarna i Warta. I övrigt tycker jag att vi spelar bra i alla matcher, men dubbeln var ett undantag.

Seger mot Eslöv!

Det var första gången och det behövde vi.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vi följer matchen via ditt bloggande men är det okay att skicka en fråga till sekretariatet?

Anonym sa...

Har någon spelare svarta strumpor???

Anonym sa...

Gött att höra, där har vi vinnarreceptet!

Pussokram

/Göran & Lars i Sälen

Anonym sa...

Analys? Varför blev det inte 4-1? Puss

Anonym sa...

Gött! Grattis från Sälen!!

Torbjörn Karlsson sa...

Robban var lite blek i dubbeln, idag hade det säkert varit bättre att spela mandel och månsson. Men det vet man ju inte på förhand. Hälsa fjället!